Mijn favorieten

Woning aankopen

Slütter, Wichgers & Visschers gaat met u mee op huizenjacht. Daarbij zullen wij
onze ervaring en onafhankelijke, nuchtere inbreng meenemen om u van dienst te zijn.
Veel mensen lopen namelijk met de welbekende roze bril door hun toekomstige woning
en vergeten daarbij op belangrijke zaken te letten. Onze makelaar loopt met u mee en
zal als objectief persoon u wijzen op onvolkomenheden in uw nieuwe woning. Wij kunnen het aankoopproces van begin tot einde voor u regelen of u kunt kiezen voor bepaalde delen van deze dienstverlening.
 
Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.
 

Hoe verloopt het aankoopproces?

 

Stap 1: Geschikte woning zoeken

Naar aanleiding van uw woonwensen zullen wij een vergelijking maken met de woningen in de Vastgoedpro database en zo trachten tot een juiste match te komen. Wij hebben kennis van de lokale woningmarkt en hebben snel zicht op de woningen die nieuw op de markt komen.
 

Stap 2: bezichtigen

Wanneer u uw oog op een woning hebt laten vallen is het tijd deze nader te bekijken. Wij regelen voor u een bezichtigingsafspraak en begeleiden u daarbij. Wij zullen de woning kritisch bekijken en u adviseren of het nodig is een bouwkundig specialist in te schakelen voor  nader onderzoek.
 

Stap 3: Extra onderzoek

Indien het nodig blijkt een bouwkundig specialist in te schakelen kunnen wij u doorverwijzen naar een onafhankelijk specialist. Daarnaast nemen wij u werk uit handen door onderzoek te doen naar o.a. bestemmingsplannen, milieuaspecten, relevante gegevens in het kadaster etc.
 

Stap 4: onderhandelen

Wanneer u de woning graag zou willen kopen adviseren wij u over de beste biedingsstrategie op basis van alle verzamelde informatie. Als taxateur hebben wij veel ervaring met  het bepalen van de juiste waarde en in onze database kunnen wij zien wat de  marktwaarde is van vergelijkbare woningen. Vervolgens zullen wij namens u de onderhandelingen voeren.
 

Stap 5: ondertekening koopakte

Na overeenstemming over van de aankoopprijs en voorwaarden zal de verkopend makelaar een koopakte opstellen. Deze akte lopen wij samen met u door om zeker te zijn dat alles klopt. Hierbij wordt in het bijzonder gelet op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Hierna wordt overgegaan tot ondertekening van de koopovereenkomst.
 

Stap 6: Je woning financieren

Om de woning te kopen heeft u wellicht een financiering nodig. Wij bieden u een vrijblijvend hypotheekgesprek aan om de mogelijkheden te bekijken.
 

Stap 7: oplevering en overdracht

Vlak voor de overdracht houden wij samen met u een inspectie bij de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Ook de meterstanden worden dan genoteerd. Vervolgens gaan we met u naar de notaris voor de overdracht.